Nieuws

19 september 2018 - Future Kazachstan week 1

Future Kazachstan week 1

Zondag 16 sep 2018

Vandaag heb ik de tweede ronde (voor mij de eerste) van de kwalificatie gespeeld in Shymkent.
Ik moest tegen een 20 jarige jongen uit Oezbekistan??!
Deze wedstrijd wist ik te winnen met 6-3 6-1?.
De eerste game brak ik mijn tegenstander en op 5-3 wist ik mijn voorsprong uit te bouwen naar een dubbele break, 6-3?!
De tweede set kwam ik 15-40 op mijn service maar deze game wist ik nog te pakken….
Vervolgens kwam ik op een 0-40 voorsprong alleen wist ik deze game niet te pakken. Op 2-1 stond ik weer 0-40 voor, toch werd het nog 40-40. Gelukkig wist ik de break te pakken en snel uit te bouwen naar 6-1!

Morgen speel ik tegen een jongen uit Kazachstan??, die vorige week de tweede ronde haalde in het hoofdtoernooi.

Maandag 17 sep 2018

Vandaag heb ik de laatste ronde van de kwalificatie gespeeld tegen Viacheslav Yulik (1ATP punt).
Deze wedstrijd heb ik gewonnen met 6-2 6-2?! Redelijk gespeeld, behalve het begin van de tweede set toen ik 0-2 achter stond maar dit wist ik snel te herstellen en vervolgens ook deze set met 6-2 te winnen.

Morgen speel ik in het hoofdtoernooi tegen Khassanov?? (900ATP, stond in mei nog 670)?
Ook dubbel ik met Bart vd Berg morgen.

Dinsdag 18 sep 2018

Vandaag heb ik de eerste ronde van het hoofdtoernooi gespeeld tegen Khassanov.
Na een lange wedstrijd heb ik met 5-7 6-3 6-7(4) verloren… Erg zonde want ik stond in de derde set een break voor en kon zelfs twee keer uitserveren! Mag eigenlijk niet gebeuren.
Mijn tegenstander was geen slechte speler, hij haalde vorige week de halve finale en heeft ook wel eens een $15.000 Future gewonnen. Maar als je zo dichtbij zit is het balen!

Na mijn single had ik me weer opgeladen om te gaan dubbelen, met Bart van den Berg?.
Deze wisten we te winnen met 6-1 3-6 10-6, na een 5-1 achterstand in de supertiebreak weg te werken?.
Morgen moeten we de kwartfinale tegen een jongen uit Kazachstan en één uit Georgië.

Zaterdag start de kwalificatie voor het toernooi volgende week weer?!

Woensdag 19 sep 2018

Helaas de dubbel met Bart van den Berg vandaag niet kunnen winnen; 2-6 3-6

Morgen en vrijdag trainen en zaterdag start de kwalificatie voor het toernooi volgende week, ook in Shymkent.