Max Houkes

Max

Max Houkes is geboren op 3 juli 2000 en woont sindsdien in Sleen, vlakbij Emmen. Max vermaakte zich als peuter en kleuter al goed met voetballen en tennisballen.

Uren tennissen op het minibaantje

Max tennist vanaf zijn vijfde jaar. Eerst in het dorp maar al snel maakte Max de overstap naar L.T.C. Emmen, de club waar zijn vader (Gerard) reeds jaren lid was. Hele dagen ging Max mee naar de baan als zijn vader competitie speelde en dan uren achtereen tennissen op het minibaantje en tegen de oefenmuur. Na zo’n dag werd Max heel boos als hij naar huis moest.

De prijzenkast

Al snel werd het talent zichtbaar en deed Max mee aan toernooitjes in de buurt. Eerst de minitoernooitjes op klein veld, niet veel later op het grote veld. Max heeft vele open toernooien, K-toernooien en districtskampioenschappen gewonnen. De prijzenkast was in korte tijd vol, er moest een grotere kast komen.

Vanaf zijn zesde jaar heeft hij bij L.T.C. Emmen voorjaarscompetitie gespeeld, samen met zijn zus Renée. In 2013 is het mixed jeugdteam (t/m 17 jaar) Nederlands Kampioen geworden. In 2016 werd Max uitgeroepen tot meest talentvolle speler van het district Groningen en Drenthe.

Fulltime tennissen

Al die jaren trainde Max 1 tot 2 keer per week bij L.T.C. Emmen. Op zijn 14e heeft hij de keuze gemaakt om meer te gaan tennissen en te stoppen met voetbal.

Tijdens de Nederlandse Kampioenschappen 2018 in Hilversum werd in de zomer gestreden in de categorie t/m 18 jaar. Dit leverde Max zilver op in de single en hij pakte samen met Dax Donders het goud. In maart 2018 pakte Max al zilver tijdens de NOJK t/m 18 jaar. Hij gaat door naar de top! Klik hier voor de actuele Nederlandse ranglijst.

Ook in Turkije (mei 2019) en Tunesië (juli 2019) heeft Max diverse ATP-punten weten binnen te slepen waardoor hij steeds vaker meteen werd toegelaten tot het hoofdtoernooi van een $15.000 internationaal toernooi (ITF World Tennis Tour).

Max zijn doel

Zijn focus ligt sinds 2018 op het verdienen van ATP-punten voor de wereldranglijst. Zijn eerste punten heeft hij verdiend in de zomer van 2018 en in de zomer van 2022 maar liefst 4 ITF toernooien gewonnen! Hij won in Casablanca (2 x ITF$15k), in Haren (ITF$15k) en in Oldenzaal (ITF$25k). Na deze overwinningen is het tijd om het een niveau hoger te zoeken, vanaf oktober 2022 gaat Max ook Challengers spelen zie toernooien.

Met behulp van de bijdragen van vele sponsoren (zie logo’s onderaan deze website) gaat Max er vol energie tegenaan! Het doel is minimaal 25 internationale toernooien per jaar te spelen om op die manier de nodige ATP-punten te verdienen en zo te klimmen op de wereldranglijst.

Via toernooien kun je zien waar Max speelt. De internationale ranglijst kun je hier vinden.

 

Max Houkes

Naam:
Max Houkes
Geboortedatum:
3 juli 2000
Geboorteplaats:
Emmen
Woonplaats:
Sleen - The Netherlands
Speelt:
Linkshandig
Backhand:
Dubbelhandig
ATP Ranking Singles:
366
15-04-2024

Doel

ATP Top100