Max Houkes

Nieuws

1 mei 2022 - Zorgfactory Dr. van Leeuwentoernooi LTC Emmen NRT****

Zorgfactory Dr. van Leeuwentoernooi LTC Emmen NRT****

De competitie loopt ten einde, dat betekent dat het toernooiseizoen in volle hevigheid losbarst. Het Zorgfactory Dr. Van Leeuwentoernooi in Emmen is het eerste vier sterren Nationale Ranglijsttoernooi op de kalender. Het evenement start 31 mei. De finales staan voor Pinkstermaandag 6 juni gepland.

Naast nationaal toptennis is er bij het jarige Zorgfactory Dr. Van Leeuwentoernooi nog veel meer te beleven. Het toernooi dat sinds 1952 op de banen van LTC Emmen wordt georganiseerd kent tal van zogenaamde side events.

Zo wordt er op dinsdag 31 mei aan de ouderen gedacht. Steeds meer ouderen willen sporten daarom zijn het Nationaal Ouderenfonds en de KNLTB Oldstars tennis gestart. Op deze dag draait het niet om winnen, maar om lotgenoten te ontmoeten en samen op een laagdrempelige manier te tennissen.

Dat geldt ook voor de kinderen die op woensdag 1 juni worden vermaakt tijdens de Kids Day.

Op donderdag start het hoofdtoernooi en komen de spelers en speelsters uit de top 100 in actie. In het vrouwentoernooi is de laatst toegelaten speelster de nummer 72 van Nederland. De zogenoemde cut ligt bij de mannen iets hoger op plaats 65.

Max Houkes is als nummer 16 van Nederland het eerste reekshoofd. Uitslagen kun je hier vinden.